ciastka, gofry, wafle
ciastka migdałowe z czekoladą i marcepanem
Co tu dużo pisać.. pyszne , kruche maślane z marcepanowym posmakiem… pycha… a do tego proste w wykonaniu:)
Składniki
150 g mąki
75 g cukru pudru
100 g masła
100 g marcepana
1 żółtko
0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
1 łyżeczka aromatu migdałowego
50 g posiekanych obranych migdałów
50 g posiekanej czekolady lub wiórków czekoladowych
Sposób wykonania
- Nagrzej piekarnik do 180 stopni.
- Wszystkie składniki oprócz czekolady i migdałów wymieszaj lub zagnieć.
- Dodaj czekoladę i migdały.
- Odstaw na godzinę do lodówki.
- Uformuj kulki wielkości orzecha włoskiego i spłaszczaj je dłońmi.
- Piecz około 10 minut w 180 stopniach.
0
Tags :