ciastka, gofry, wafle

kokosanki
Pieczenie tych ciasteczek było dla mnie ogromną przyjemnością. Kokosanki to jeden z moich ulubionych smaków dzieciństwa, ale dodatkową radość sprawiało mi to, że przy pieczeniu nadzorował:) mnie mój syn. Przepis wzięłam ze strony Karo i Oska (syna:) karooski.pl
Składniki
2 białka
100 g cukru
50g masła
200 g wiórków kokosowych
Sposób wykonania
- Nagrzej piekarnik do 180 stopni.
- Pianę z białek ubij z cukrem na sztywną pianę.
- Rozpuść w rondelku masło.
- Wrzuć do masła wiórki i dokładnie zamieszaj.
- Przełóż masę wiórkowo- maślaną do ubitej na sztywno piany i delikatnie zamieszaj.
- Przekładaj masę łyżką na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i lekko rozpłaszcz, nadając ładny równy kształt.
- Piecz około 12-15 minut, aż będą lekko przyrumienione.
0
Tags :