Pieczenie tych ciasteczek było dla mnie ogromną przyjemnością. Kokosanki to jeden z moich ulubionych smaków dzieciństwa, ale dodatkową radość sprawiało mi to, że przy pieczeniu nadzorował:) mnie mój syn. Przepis wzięłam ze strony Karo i Oska (syna:) karooski.pl

Składniki
2 białka
100 g cukru
50g masła
200 g wiórków kokosowych

Sposób wykonania

  1. Nagrzej piekarnik do 180 stopni.
  2. Pianę z białek ubij z cukrem na sztywną pianę.
  3. Rozpuść w rondelku masło.
  4. Wrzuć do masła wiórki i dokładnie zamieszaj.
  5. Przełóż masę wiórkowo- maślaną do ubitej na sztywno piany i delikatnie zamieszaj.
  6. Przekładaj masę łyżką na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i lekko rozpłaszcz, nadając ładny równy kształt.
  7. Piecz około 12-15 minut, aż będą lekko przyrumienione.