• kontakt@chwilawkuchni.pl
dodatki do ciast
krem czekoladowy do o ozdabiania muffinek i przekładania ciast

krem czekoladowy do o ozdabiania muffinek i przekładania ciast

Jest to mój ulubiony krem do „tynkowania” tortów. Pewnie jeszcze wygodniejszy jest maślany, ale lekkość tego kremu przekonuje mnie całkowicie.

Składniki
200 g czekolady (wybierz jaką lubisz: biała, mleczna, gorzka:)
400 g śmietanki kremówki

Sposób wykonania

  1. Przygotuj miseczkę najlepiej metalową na kąpieli wodnej (Ja stawiam na garnku z gotującą się wodą metalowy durszlak, do którego wsadzam miseczkę)
  2. Wlej śmietanę i dodaj połamaną na kawałki czekoladę i wymieszaj, jeżeli masa nie jest gładka podgrzej jeszcze w kąpieli wodnej, do uzyskania jednolitej konsystencji.
  3. Dobrze schłodź w lodówce, najlepiej kilka godzin.
  4. Ubij mikserem do pożądanej konsystencji.

0

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.