• kontakt@chwilawkuchni.pl
sałatki
lekka różowa sałatka

lekka różowa sałatka

Składniki

2 upieczone buraki (1 godzina w 180 stopniach)
3 średnie ogórki kiszone
puszka kukurydzy (około 280g)
1 mała cebula
2 łyżki śmietany
3 łyżki majonezu
sól, pieprz do smaku

Sposób wykonania

  1. Obierz ogórki i buraki ze skórki. Pokrój je w półcentymetrową kostkę.
  2. Pokrój cebulę w drobną kosteczkę.
  3. Wymieszaj śmietanę i majonez i dodaj ćwierć łyżeczki soli i dużą szczyptę pieprzu.
  4. Połącz wszystkie składniki, wymieszaj dokładnie i ewentualnie dopraw do smaku.

Majonez i śmietanę można zastąpić jogurtem.

0

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *