• kontakt@chwilawkuchni.pl
dodatki do ciast
masa śmietanowa do ozdabiania tortu, muffinek

masa śmietanowa do ozdabiania tortu, muffinek

Składniki
500 ml śmietanki kremówki
1 łyżeczka żelatyny
50ml zimnej wody
50g cukru pudru

Sposób przygotowania

  1. Namocz żelatynę w wodzie. Po 10 minutach umieść pojemnik w kąpieli wodnej i mieszaj, aż będzie idealnie rozpuszczona.
  2. Ubij śmietanę na sztywno. Przed końcem ubijania wsyp powoli cukier puder delikatnie mieszając masę.
  3. Dodaj do śmietany rozpuszczoną ciepłą żelatynę i szybko zamieszaj. Jeżeli masa będzie zbyt płynna schłodź w lodówce a następnie zmiksuj przed użyciem.

Jeśli chcesz tworzyć misterne wzorki z masy łatwiej będzie wykorzystać masę na bazie masła lub masła i białek, która jest nieco lżejsza niż ta pierwsza. Przepisy dodam wkrótce:)


ten mini torcik został ozdobiony masą maślana na bezie szwajcarskiej
0

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *