• kontakt@chwilawkuchni.pl
ciastka, gofry, wafle
mini beziki do ozdabiania deserów lub do masy z bezikami do tortów

mini beziki do ozdabiania deserów lub do masy z bezikami do tortów

Już nie mogę się doczekać kolejnego deseru lodowego wzbogaconego smakiem mini bezików

Składniki

2 białka dużych jaj
100 g cukru
2 łyżeczki mączki ziemniaczanej
1 łyżeczka wody różanej opcjonalnie

Sposób wykonania

  1. Nagrzej piekarnik do 180 stopni.
  2. Wlej do miski białka. Wsyp do nich cukier i wodę różaną.
  3. Ustaw miskę na garnku z wrzącą wodą tak, żeby jej dno nie dotykało wody.
  4. Ubijaj trzepaczką dopóki cukier nie rozpuści się dokładnie.
  5. Ściągnij z grzejnika i ubij mikserem na bardzo sztywną pianę.
  6. Dodaj mąkę ziemniaczaną i dokładnie wymieszaj.
  7. Nałóż do rękawa cukierniczego z małą końcówką (około 5 mm).
  8. Nakładaj małe kropki na wyłożoną papierem do pieczenia blachę.
  9. Susz 1 godzinę w 130 stopniach lub dłużej jeżeli nie będą jeszcze wysuszone.
  10. Możesz przechowywać nawet kilka tygodni w szczelnym naczyniu.
1

1 thought on “mini beziki do ozdabiania deserów lub do masy z bezikami do tortów

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *