babeczki cupcakes muffiny
muffinki orzechowe z malinami i brzoskwiami obsypane kruszonką
Spokojnie można użyć migdałów lub innych orzechów, ale ten zdecydowany smak i aromat orzechów laskowych jest niesamowity.
Składniki
12 sztuk
100 g masła
100 g cukru
2 jajka
50 g mielonych orzechów
25 g posiekanych migdałów
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
3 połówki brzoskwiń z puszki lub ugotowanych z syropu – pokrojone w plastry
75 g malin świeżych lub mrożonych
50 płatków migdałowych lub kruszonki
Sposób wykonania
- Nagrzej piekarnik do 180 stopni.
- Wymieszaj suche składniki (orzechy, migdały, mąkę i proszek do pieczenia)
- Ubij masło z cukrem na puszystą pianę
- Dodawaj stopniowo jajka.
- Dodawaj mieszając wymieszane suche składniki.
- Przełóż masę do 12 foremek , nałóż plasterki brzoskwini, maliny
- Obsyp migdałami lub kruszonką.
- Piecz 25 minut w 180 stopniach
0