• kontakt@chwilawkuchni.pl
babeczki cupcakes muffiny
muffinki orzechowe z malinami i brzoskwiami obsypane kruszonką

muffinki orzechowe z malinami i brzoskwiami obsypane kruszonką

Spokojnie można użyć migdałów lub innych orzechów, ale ten zdecydowany smak i aromat orzechów laskowych jest niesamowity.

Składniki
12 sztuk

100 g masła
100 g cukru
2 jajka
50 g mielonych orzechów
25 g posiekanych migdałów
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
3 połówki brzoskwiń z puszki lub ugotowanych z syropu – pokrojone w plastry
75 g malin świeżych lub mrożonych
50 płatków migdałowych lub kruszonki

Sposób wykonania

  1. Nagrzej piekarnik do 180 stopni.
  2. Wymieszaj suche składniki (orzechy, migdały, mąkę i proszek do pieczenia)
  3. Ubij masło z cukrem na puszystą pianę
  4. Dodawaj stopniowo jajka.
  5. Dodawaj mieszając wymieszane suche składniki.
  6. Przełóż masę do 12 foremek , nałóż plasterki brzoskwini, maliny
  7. Obsyp migdałami lub kruszonką.
  8. Piecz 25 minut w 180 stopniach
0

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *