obiad

pieczarki z orzechami włoskimi
W tym prostym przepisie orzechy włoskie bardzo dodają smaku pieczarkom, które jak dla mnie bez mocnych dodatków są mało wyraziste. Ta potrawa z bukietem surówek i sosem czosnkowym świetnie nadaje się na piątkowy- bezmięsny obiad.
Składniki (4 porcje)
500 g świeżych pieczarek
80 g włoskich orzechów
1 łyżeczka keczupu
1 łyżka oleju
sól i pieprz do smaku
Sposób wykonania
- Opłucz pieczarki i posiekaj je na kostkę.
- Posiekaj orzechy.
- Rozgrzej patelnię z łyżką oleju.
- Wrzuć pieczarki i podsmaż je chwilę (2-3 minuty).
- Dodaj posiekane orzechy, keczup i odrobinę pieprzu. Wymieszaj.
- Duś pod przykryciem około 15 minut.
- Możesz też przyprawić solą już po uduszeniu.
0
Tags :