• kontakt@chwilawkuchni.pl
obiad
pieczarki z orzechami włoskimi

pieczarki z orzechami włoskimi

W tym prostym przepisie  orzechy włoskie bardzo dodają smaku pieczarkom, które jak dla mnie bez mocnych dodatków są mało wyraziste. Ta potrawa z bukietem surówek i sosem czosnkowym świetnie nadaje się na piątkowy- bezmięsny obiad.

Składniki (4 porcje)

500 g świeżych pieczarek
80 g włoskich orzechów
1 łyżeczka keczupu
1 łyżka oleju
sól i pieprz do smaku

Sposób wykonania

  1. Opłucz pieczarki i posiekaj je na kostkę.
  2. Posiekaj orzechy.
  3. Rozgrzej patelnię z łyżką oleju.
  4. Wrzuć pieczarki i podsmaż je chwilę (2-3 minuty).
  5. Dodaj posiekane orzechy, keczup i odrobinę pieprzu. Wymieszaj.
  6. Duś pod przykryciem około 15 minut.
  7. Możesz też przyprawić solą już po uduszeniu.

 

0

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *