• kontakt@chwilawkuchni.pl
obiad
pieczona karkówka w sosie majonezowo-ketchupowym

pieczona karkówka w sosie majonezowo-ketchupowym

Wyjątkowo prosty sposób przyrządzania karkówki. Tylko 3 składniki. Efekt jest zadziwiający… pyszna i krucha karkóweczka

Składniki

słoik majonezu (około 400 ml)
pojemnik ketchupu (około 400 g)
1 kg karkówki

Sposób wykonania

  1. Potnij karkówkę w plastry grubości około 1 cm.
  2. Włóż mięso do naczynia żaroodpornego.
  3. Wymieszaj ketchup oraz majonez i zalej mięso.
  4. Wymieszaj tak, żeby kawałki karkówki były dokładnie pokryte mieszanką majonezowo-ketchupową.
  5. Piecz bez przykrycia około 1,5 godziny w 180 stopniach, aż mięso będzie kruche.
0

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *