posiłki, przekąski
szynkowo serowe roladki z naleśników
Niezawodne, bardzo proste w wykonaniu – podane na każdej imprezie wygrywają z każdymi innymi przekąskami.
Składniki
5 naleśników (połowa porcji z przepisu https://www.chwilawkuchni.pl/pyszne-cienkie-nalesniki-do-wszystkiego
5 plastrów szynki w dużych plastrach (parzona, Babuni) lub 10 w mniejszych
5 łyżek majonezu
5 liści sałaty najlepiej lodowej
5 łyżek startego sera
Sposób wykonania
- Posmaruj cały naleśnik majonezem.
- Na połowę naleśnika nałóż kolejno warstwami sałatę i szynkę. Posyp serem.
- Zwiń ciasno w rulon od strony nałożonych wcześniej dodatków (sera, szynki, sałaty).
- Wyrównaj brzegi przez ich obcięcie.
- Każdy naleśnik potnij lekko skośnie w równe kawałki (około 5 cm). Możesz nakłuć każdy kawałek wykałaczką, co uchroni je przed rozwijaniem.
0
Tags :