• kontakt@chwilawkuchni.pl
posiłki, przekąski
szynkowo serowe roladki z naleśników

szynkowo serowe roladki z naleśników

Niezawodne, bardzo proste w wykonaniu – podane na każdej imprezie wygrywają z każdymi innymi przekąskami.

Składniki

5 naleśników (połowa porcji z przepisu https://www.chwilawkuchni.pl/pyszne-cienkie-nalesniki-do-wszystkiego

5 plastrów szynki w dużych plastrach (parzona, Babuni) lub 10 w mniejszych
5 łyżek majonezu
5 liści sałaty najlepiej lodowej
5 łyżek startego sera

Sposób wykonania

  1. Posmaruj cały naleśnik majonezem.
  2. Na połowę naleśnika nałóż kolejno warstwami sałatę i szynkę. Posyp serem.
  3. Zwiń ciasno w rulon od strony nałożonych wcześniej dodatków (sera, szynki, sałaty).
  4. Wyrównaj brzegi przez ich obcięcie.
  5. Każdy naleśnik potnij lekko skośnie w równe kawałki (około 5 cm). Możesz nakłuć każdy kawałek wykałaczką, co uchroni je przed rozwijaniem.


0

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *