• kontakt@chwilawkuchni.pl
ciastka, gofry, wafle
tradycyjne gofry

tradycyjne gofry

Proste, tanie i pyszne gofry. Z tego przepisu wychodzi mi 10 gofrów, chociaż to zależy od tego jaką macie gofrownicę. 

Jeżeli chcesz zrobić wersję wegańską zastąp każde jajko jednym średniej wielkości bananem.

Składniki
300 g mąki
10 g proszku do pieczenia (2 łyżeczki)
2 jajka
3 łyżki cukru
100 ml oleju (7 łyżek)
300 ml wody/mleka

Sposób wykonania

  1. Ubij jaja z cukrem na pianę.
  2. Dodaj olej.
  3. Wsyp mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
  4. Dodaj wodę i wymieszaj na jednolitą masę.
  5. Piecz gofry, aż woda przestanie intensywnie parować.
  6. Jeżeli za wcześnie otworzysz gofrownicę gofry mogą się rozwarstwiać. Gotowe będą miały ładny, przypieczony kolor.
gofry wegańskie
0

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *