• kontakt@chwilawkuchni.pl
porady
prażenie, usuwanie skórek orzechów laskowych

prażenie, usuwanie skórek orzechów laskowych

  1. Aby uprażyć orzechy, ułóż je pojedynczą  warstwą na dużej blasze.
  2. Piecz  je z termoobiegiem w temperaturze 180 stopni przez 3 minuty.
  3. Zamieszaj je i praż jeszcze około 1 minuty.
  4. Przełóż na ręcznik do naczyń. Moim zdaniem ręczniki papierowe są zbyt delikatne.
  5. Zwiń ręcznik i mocno pocieraj  orzechy między sobą.
    Nie wszystkie skórki  odejdą. Nie martw się tym:) Powtórz jeszcze raz  wszystko z  orzechami, które mają jeszcze skórki.
1

1 thought on “prażenie, usuwanie skórek orzechów laskowych

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *